Po lojtrici gor i dol

Ako si iz Zagreba i šire okolice, onda sigurno znaš o čemu pričamo. A ako nisi, spremi se na otkrivenje!

Ova tura predstavlja svojevrsni vremeplov kada su grad Zagreb sa širom okolicom te Hrvatsko zagorje predstavljali gotovo neraskidivu cjelinu. Tura spaja najljepše dijelove centra Zagreba, Zagrebačke gore – Medvednice, Hrvatskog zagorja i Samoborskog gorja.

Serpentina za serpentinom, breg za bregom, zavoj za zavojem, vinograd za vinogradom, krčma za krčmom, klet za kleti, dvorac za dvorcem… Ovo je tura koja će apsolutno garantirano preplaviti sva tvoja osjetila uključujući i ona na koja si zaboravio. Uživat ćeš u odličnim cestama, promjenama tempa, starogradskim, otvorenim i šumskim dionicama, uzbrdicama i nizbrdicama, uskim cesticama, a po želji i makadama. A ako zaista žudiš za prošlim vremenima, čeka te i jedina riječna skela u ovom dijelu Hrvatske.

Koliko dugo traje ovo uživanje u vožnji i razgledavanju? Upravo onoliko koliko tebi odgovara – od jednog do nekoliko dana. Područje koje ćeš proći toliko je bogato raznim prirodnim, kulturnim i gastro ponudama da si samo ti krojitelj svojeg vremena provedenog na turi. Jesi li obožavatelj Iron Butt Association pa ćeš turu proći odjednom ili voliš uživati u krajoliku, vidicima, okusima i mirisima svakih desetak kilometara ovisi samo o tebi. I znaš što? Upravo je to poanta ove ture, a točno takav motociklizam i treba biti.

Javi se unaprijed, iznesi svoje želje i turu ćemo prilagoditi tebi i tvojem nepcu!